Wanneer ga je naar een therapeut?

En als je er bent, kun je dan wel precies uitleggen wat je voelt of waar je last van hebt? Hoe kan een therapeut je eigenlijk helpen? Kan ik het niet beter zelf oplossen?

Mijn ervaring is dat bijna iedereen twijfelt over de eerste stap naar een therapeut. Wat je vragen ook zijn, het nemen van de eerste stap is belangrijk omdat het je zoveel gaat opleveren. Neem daarom contact met mij op, zodat ik je kan uitleggen hoe ik je kan gaan helpen.

Veel klachten lijken eerst niet ernstig
Veel klachten lijken in eerste instantie niet ernstig. Iedereen loopt wel eens terug naar binnen om te controleren of het koffiezetapparaat of de strijkbout wel echt uitstaat, maar vanaf wanneer is het een dwangneurose? Iedereen heeft wel eens geen zin om naar zijn werk te gaan, maar vanaf wanneer is het een burn out? Je hebt moeite om je te concentreren, maakt je vaak zorgen of je hebt regelmatig hoofdpijn. Wanneer zet je de stap om het aan te pakken?

Twijfel je of jouw vraag thuis hoort bij een therapeut? Je kunt mij altijd bellen en je situatie uitleggen.

Hoe kan ik je helpen?
Heel simpel. Een therapeut helpt je om inzicht te krijgen in je eigen emoties en gedrag. Eigenlijk leer ik je begrijpen waarom je bepaalde dingen doet, zoals je ze doet. Problemen die je altijd tegenkomt “Zo ben ik nou eenmaal” blijken eigenlijk helemaal niet zo te zijn: “Zo ben ik eigenlijk helemaal niet”.

Met behulp van een therapeut leer je weer echt keuzes te maken waar je blij en gelukkig van wordt. Ik geef je handvatten om gebruik te maken van je sterke kanten en talenten. Je leert je negatieve ervaringen te verwerken en om te zetten in wijze lessen over jezelf. Wijze lessen die je de volgende keer zullen helpen het hoofd te bieden aan problemen.

Maak vandaag een afspraak
Vul mijn contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder.