Angstklachten behandeling

Wist je dat bang zijn handig kan zijn? Denk maar aan een gevaarlijke situatie. Je wordt bang en je rent weg. Bang zijn zit dus in ons systeem om te overleven. Het zorgt ervoor dat je soms precies weet wat je moet doen.

Maar dan heb je angst. Jouw angst. Die angst houdt je er juist van weg om dingen te doen. Je hebt heel veel verschillende soorten angst. Angst voor situaties, zoals angst voor openbare ruimtes met veel mensen. Of word je juist angstig als je op jezelf aangewezen bent? Angst kan ineens opvlammen, of langdurig diepgeworteld zijn.

Vertel mij jouw verhaal over angst en ik kan je helpen.

Symptomen: zo reageert je lichaam bij angstaanvallen of paniek
De symptomen van handige angst en irreële angst zijn hetzelfde. Wanneer er opeens een leeuw voor je neus staat, breekt het angstzweet je uit, klopt je hart in je keel, de adrenaline giert door je lichaam. Je bent klaar om jezelf te redden. Deze lichamelijke reactie heb je ook bij de irreële angst. Het grote verschil is dat deze jou nu niet gaat helpen. De irreële angst veroorzaakt juist stress en vermijdingsgedrag.

Jouw angstbeleving is een gevolg van jouw manier van denken; van hoe jij naar jezelf, naar anderen en naar de wereld kijkt.

De behandeling van angst
Meestal ligt er een niet verwerkte ervaring onder je angsten. Ooit waren de gedachten die daaruit voortkwamen functioneel, omdat je zo je gevoel kon afsluiten. MatriXcoaching geeft je inzicht hoe jij je angst beleeft. Met beelden, geluiden, gevoelens, gedachten en soms ook geur of smaak. Deze beleving kun je vervolgens zelf veranderen. Daarmee raak je niet alleen je angst kwijt, maar win je ook zelfvertrouwen omdat je dit zelf hebt gedaan. En heb je een middel dat je voortaan zelf kunt toepassen. EMDR is ook een methode om trauma’s en vervelende ervaringen te verwerken. Het brengt een stroom van gedachten en beelden op gang, maar soms ook gevoelens en lichamelijke reacties. Door middel van bilaterale stimulatie zal de herinnering aan de onverwerkte ervaringen langzamerhand haar kracht en emotionele lading verliezen en zul je dus je angst kwijt gaan raken.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.