Natalie Stort-Achterberg – Therapeut Westerbork

Eindelijk doe ik het werk waar mijn hart van vol is: het begeleiden van volwassenen en kinderen wanneer zij door mentale of emotionele problemen vastlopen. Het heeft even geduurd voordat ik op dit pad kwam. Ook ik liep vast en ik heb zelf ervaren hoe bevrijdend het is om met behulp van therapie belemmerende emoties en overtuigingen op te ruimen.

“Je vrij voelen om te mogen zijn wie je bent, gun ik iedereen. En hoe jonger je je eigen gevoelens en kwaliteiten leert kennen, hoe beter. Hoe meer je je dan kunt ontwikkelen tot de mooie en talentvolle persoon die je bent.”

De start van mijn loopbaan
Ik ben begonnen met de opleiding HEAO Commerciële Economie, omdat ik niet wist wat ik wilde worden. Braaf heb ik deze afgerond en braaf ben ik gaan werken in deze richting. Bijna 20 jaar lang. Rationeel bedacht ik dat ik prima bezig was en eerlijk gezegd heb ik, vooral in de beginjaren, veel geleerd en ook genoten. Samen met mijn man en collega’s heb ik zelfs een mooi en succesvol bedrijf opgebouwd en voerde ik het financieel management en personeelsbeleid.

Maar onbewust onderdrukte ik mijn onvrede, die steeds duidelijker bij me aanklopte. Ik voelde geen regie meer over mijn eigen leven, wilde graag eens even helemaal wat anders doen (al had ik geen idee wat), maar zag niet in hoe ik uit mijn situatie kon ontsnappen.

Bewustwording
Met een rationele inslag heb ik van huis uit geleerd om alleen de positieve emoties te uiten. Ik was super goed geworden in overal het goede in te zien, alleen het positieve aandacht te geven, met humor de boel te relativeren en te bemiddelen bij conflicten. Een overlevingsstrategie die me ook veel goeds heeft gebracht, moet ik zeggen.

Maar ik boos? Welnee, dat was ik nooit! Hoogstens geïrriteerd en ongeduldig als het niet liep zoals ik wilde. Verdrietig? Nee joh, ik huilde nooit, behalve bij een film. Als ik al ergens last van had waren het de humeurige mensen om mij heen. Ik had werkelijk geen idee dat die gevoelens ook in mijn huisden! Door therapie heb ik ontdekt dat onder mijn vrolijkheid en goede humeur een hoop frustraties en verdriet waren verborgen.

Kiezen vanuit vrijheid
De bewustwording en heling hebben mij een hoop gebracht. Ik kon mijn grenzen beter voelen en vervolgens ook stellen. Vanuit ontspanning begon ik de kansen te zien, die ik voorheen voor onmogelijk hield. En ik voelde me vrij om voor deze kansen te kiezen.

Ik ontdekte dat mijn humor, nieuwsgierigheid en open communicatie (zonder oordeel) kwaliteiten zijn waarmee ik anderen kan begeleiden. Om dit te realiseren heb ik de 4-jarige opleiding Polyenergetische Therapie gevolgd, waarin niet alleen hypnotherapie maar ook regressie- en reïncarnatietherapie, NLP, EMDR en relatietherapie onderdeel waren van de opleiding.

Daarnaast ben ik gecertificeerd MatriXcoach en gebruik ik de MatriXmethode, een onmisbare tool om te helpen bij mentale problemen, zoals leer- en leesproblemen, slechte concentratie en het volle en drukke hoofden. Vooral kinderen lopen hier vaak tegenaan.

Mijn praktijk
Inmiddels voer ik al jaren mijn praktijk in Westerbork en geniet ik iedere keer weer van de oplossingen en kracht die mensen in zichzelf vinden. Want ook al begeleid ik je in het proces, je doet en kunt het helemaal zelf.

Oh ja, ik ben getrouwd met Edwin Stort en ik heb een bonusdochter (een veel leukere benaming dan stiefdochter, niet?) uit zijn eerste huwelijk, een dochter van ons samen en inmiddels een kleinkind. In 2005 zijn we vanuit Den Haag naar Drenthe verhuisd waar we nog iedere dag van genieten.

Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.