EMDR therapie in Westerbork

Het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis kost tijd en energie. Vaak lukt het je om ze een plek te geven. Maar soms blijf je er last van houden. Beelden van de situatie komen naar boven en emoties blijven je achtervolgen. Ik kan jou, door middel van EMDR helpen met dit verwerkingsproces.

Op dit moment staat EMDR erg in de belangstelling als het gaat om trauma verwerking. EMDR is een kortdurende, geprotocolleerde en wetenschappelijk bewezen behandeling die jou helpt de ingrijpende gebeurtenis te verwerken. Het doel van de methode is om je te bevrijden van de emotionele lading die gekoppeld is aan die gebeurtenis. Door een bilaterale stimulatie (oogbewegingen, tikjes via koptelefoon of tappen op benen) en het bewust opzoeken van je trauma kun je op een snelle en secure manier het trauma verwerken.

EMDR behandeling

Tijdens de behandeling vraag ik je terug te denken aan het beeld dat de meeste spanning geeft. Daarna begin ik met het bewegen van een pen voor je ogen. De beweging van jouw ogen naar links en rechts zal er langzamerhand toe leiden dat de herinnering zijn lading en kracht verliest. De oude emotionele lading wordt als het ware gewist en een nieuwe positieve lading komt daarvoor in de plaats.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.