Burnout therapie

Als je te maken hebt met een burn-out dan kun je niet meer door op de manier die je gewend bent. Het gaat allemaal niet meer zoals je dat wel gewend was, want voorheen deed je dat wel allemaal. Jezelf, je omgevingen je werk. Het gaat op dit moment echt niet meer.

Je bent opgebrand. Je lichaam is helemaal op en geeft je nu een heel duidelijk signaal dat de grens is bereikt. Je bent ook mentaal op, je bent moe van het alsmaar doorgaan. Je bent letterlijk aan je eigen grenzen voorbij gerend.

Veel mensen herkennen een burn-out helaas te laat. Je hebt nog steeds het gevoel dat je niet kunt stoppen. Dat als je dit doet dat dan de boel instort. Maar let op: hoe langer je nu al wacht, hoe langer het ook duurt voor je herstelt. Het is nu dan ook de hoogste tijd dat je aan jezelf gaat denken.

Zo reageert je lijf bij een burn-out
Je bent moe en je hebt nergens zin in en je komt nergens meer aan toe. Het kan zijn dat je duizelig bent of pijn hebt in je lichaam. Sommige mensen krijgen zelfs hartkloppingen. Je kan zomaar in huilen uitbarsten. Hoe graag je ook verder wilt, je lichaam en je geest weigeren verder te gaan.

In mijn therapie zijn 2 dingen heel belangrijk

Leer je grenzen kennen, leer je grenzen te stellen, maar leer ook om te ontspannen. Het is van groot belang dat je leert hoe je spanning weer kunt laten wegvloeien.

Ik vind het voor nu niet alleen belangrijk om je te helpen bij je burn-out. Maar ik wil je ook helpen dat je leert te voorkomen dat je opnieuw opgebrand raakt.

Grenzen
Met je lichaam kun je aanvoelen wat goed is voor je en wat juist niet. Maak meer contact met je lichaam en leer voelen waar je grens ligt. Misschien denkt je hoofd dat je je werk nog moet afmaken, terwijl je lichaam juist goed aangeeft dat het voor nu klaar is. Het allerbelangrijkste is dat je bereid bent om naar je lichaam te luisteren. Omdat je nu wel weet dat de prijs hoog is als je dit niet doet.

Neem contact op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.